Печеливши в пътен полицай на годината
Печеливши в пътен полицай на годината / netinfo
Докато едни почиваха през уикедна, други се състезаваха, а трети даже и печелиха.
Костадин Марковски от Областна дирекция “Полиция” Смолян стана 16-тият носител на титлата “Пътен полицай на годината”. Това се случи след като 33-годишният служител на пътна полиция заслужи титлата с отлични резултати в петте дисциплини на състезанието, на което Старозагорската дирекция “Полиция” бе домакин.
Основната част от конкурса се проведе на стадион “Берое”. Как се чувства пътен полицай № 1, след като спечели титлата, чуйте в първия звуков файл.

През 1992-ра година първото състезание "Пътен полицай на годината" печели старозагорец. Това е Стоян Динев, който и в момента работи в старозагорската областна дирекция "Полиция". След четвърт век служба първият носител на титлата "Пътен полицай на годината" смята, че кървавите катастрофи по пътищата могат да се преодолеят, ако всички работят: и тези, които са на пътя, и тези, които са в парламента и онези, чийто работни места са в канцелариите. Пълно доверие в полицаите, повече права и по-големи заплати са също формула към спиране на войната по пътищата, смята Динев.
Как е изглеждало състезанието през 92-ра година и повече за представянето на старозагореца, който след като е спечелил призовото място не се е отказал от участия и до днес, слушайте в следващия звуков файл:

Петър Димитров от чирпанското районно полицейско управление счелели първо място в дисциплината “Майсторско управление на автомобил”. Любимата му марка возило е класиката в автомобилизма – Мерцедес, но и с полицейския автомобил Димитров си служи добре ( чуйте как в третия звуков файл)

Най-сниманият участник в състезанието е рекламното лице на конкурса, което присъства на рекламните материали, приветстващи състезателите и гостите на конкурса – това е старозагорецът Кольо Колев. "Рекламният" пътен полицай  се класира трети в дисциплината “Майсторско управление на мотоциклет”.

За първи път Стара Загора е домакин на състезанието “Пътен полицай на годината” преди 16 години.