Park Mall отваря врати в Стара Загора
Park Mall отваря врати в Стара Загора / netinfo
Първият в града Park Mall отваря врати утре в Стара Загора.

“Park Mall” съзадава новата търговска дестинация в Стара Загора, модерна среда за пазаруване и развлечение за старозагорци и гостите на града”, заяви на пресконференция управителят на “Александра Груп” Стефан Минчев. “Радвам се, че екипът на Park Mall успя да привлече за първи път в региона, водещи български и международни марки, някои от които стъпват за първи път и в България. Това говори за качествената концепция и високия стандарт на реализация и управление, които налагаме с Park Mall”, допълни още Стефан Минчев. Той подчерта, че желанието на инвеститора и мениджърите на комплекса, е да го превърнат в новото и модерно социално средище на Стара Загора.

Park Mall е разположен на 30 000 квадратни метра разгъната застроена площ, от които 20 000 квадратни метра е търговската площ.

В него отваря врати кино АРЕНА с шест зали и 950 места, като това ще бъде първия кино-комплекс от съвременен тип в целия регион, който е оборудван с дигитална и 3D кинотехника.

Размерът на инвестицията, която Александра Груп са направили, е 25 милиона евро. В мола са разкрити над 800 работни места. Архитектурната разработка е дело на “Артек дизайн” с ръководител арх. Константин Антонов, а стоително-монтажните дейности са извършени от “Балканстрой” АД. Цялостното управляние на Park Mall Стара Загора се осъществява от водещата международна консултантска компания Colliers International България. Финансиращата банка на проекта е Уникредит Булбанк и е в размер. Стефан Минчев уточни, че заемът към банката ще бъде изплатен за 7 години.

“Аз лично не вярвам в световната финансова криза, още по-малко в българската. Ние сме инвеститори в реалния бизнес и вложихме 25 милиона евро в Park Mall, защото вярваме, че потенциалът на Стара Загора е много голям “, допълни още Стефан Минчев.