П.Ставрева:Няма антибългарска кампания в Европарламента
П.Ставрева:Няма антибългарска кампания в Европарламента / netinfo
“Правилата в европейската общност са еднакви за всички страни.Няма кампания срещу България “,каза евродепутат Петя Ставрева.Според нея спирането на финансовия ресурс по трите програми ФАР,ИСПА и САПАРД е следствие от лошото управление на държавата. Ако на България бъде наложена санкция тя няма да бъде само за управляващите , а за всички граждани , допълни Ставрева.Според нея правителството трябва да мобилизира силите си ,за да може до 16 юни да убеди европейските ни партньори ,че ние можем да работим със средствата на общността,без те да бъдат насочвани към корупционни сделки.Необходима е гаранция за тяхното прозрачно усвовяване,убедена е Петя Ставрева.

Евродепутат Ставрева коментира и отговора на министър Джевдет Чакъров по повод изпратено от нея писмо до МОСВ за замърсяването на Старозагорския регион.

Според министерския отговор замърсяването на въздуха в Стара Загора е такова ,каквото е в другите големи градове.Източникът на обгазяване,според министър Чакъров са трите ТЕЦ-а на Мини Марица изток,а проблеми с качеството на въздуха има само в района на Гълъбово.

Петя Ставрева информира ,че преди десетина дни Европейският парламент е приел директива за вредните вещества , според която замърсяването на околната среда е криминално деяние и могат да бъдат налагани санкции.Директивата ще влезе в сила след месец.