пожар Дълбоки
пожар Дълбоки / БГНЕС
Овладян е пожарът над старозагорското село Дълбоки, който лумна в късния съботен следобед.

Огънят тръгва от местността „Сечен камък“ и е изпепелил борова и широколистна гора. Заради силния вятър пожарът обхваща около 200 декара. 75 пожарникари, военни от Втора механизирана бригада, служители на горското, доброволци от селото гасиха пламъците на ръка заради трудния за навлизане на машини терен.

Все още има пушек, миризма, духа и вятър, притеснението за ново разрастване на пожара, остава, споделят местни жители. В доброволното гасене на огъня се включили десетки от Дълбоки, хора от София и Бургас, които са собственици на имоти там и си идват за почивните дни.

Някои от жителите са възмутени, че докато пожарът обхваща гората и съществува реална опасност да слезе до първите къщи, барчето в селото било пълно. „За съжаление, снощи , когато гората ни гореше, малцина сметнаха за добре да се преборят с огъня“, пише в социалната мрежа. Мнозина обаче не са съгласни с подобни твърдения, тъй като самите те са взели участие в гасенето на пожара през нощта както и в ранните часове на неделния ден.

И тази вечер екипи на пожарната остават на място, за да обходят опожарения участък.

Тепърва ще се изясняват причините и нанесените от пожара щети.