ОУ „Н.Лилиев“ с обновен физкултурен салон
ОУ „Н.Лилиев“ с обновен физкултурен салон / Община Стара Загора

В деня, когато Българската православна църква чества славянските учители и просветители Светите равноапостоли Кирил и Методиий, 11-то Основно училище „Н. Лилиев" в Стара Загора откри обновения си физкултурен салон. Ремонтирани са покривът и фасадата, сменени са дограмите и оборудването, направени са нови шпакловки, изцяло са обновени съблекалните и санитарните възли. Стойността на ремонта е 120 000 лв., осигурени от капиталовата програма на общината.

Тържественият водосвет по повод празника и новата придобивка отслужи протосингелът на старозагорската епархия Богослов. Най-малките възпитаници на училището пуснаха на двора балони с послания за успешни учебни дни. Кратката музикална и спортна програма, подготвена от учениците бе поздрав към ресорния зам.-кмет Иванка Сотирова, гл.експерт „Спортни дейности" Асен Асенов, представители на общинското звено „Инвеститорски контрол", на фирмата изпълнител „Дескрийм билдинг", директори на училища, родители и др.
Директорът на училището Мариета Петрова връчи награди на отборите юноши и девойки, победители от училищния турнир по хандбал. В обновения физкултурен салон днес се проведоха ученически щафетни игри.

В 11-то ОУ „Н. Лилиев" в Стара Загора, в 13 паралелки се обучават 251 деца, от първи до осми клас.