Отварят ценовите оферти за АМ Тракия”
Отварят ценовите оферти за АМ Тракия” / Dariknews.bg

В Министерство на отбраната ще бъдат отворени ценовите оферти за строителството на отсечката Стара Загора - Нова Загора от автомагистрала "Тракия". Водещ критерий за избор на фирмата изпълнител ще бъде най-ниската обявена цена.

В надпреварата за строителството на лот 2, възложителят - Агенция "Пътна инфраструктура", допусна 8 участници. Това са турската фирма "Доуш", австрийската "Щрабаг", консорциумът Български автомагистрали, който включва "Главболгарстрой" и шуменската "Автомагистрали - Черно море", гръцката "Терна Ле", "Алпине Холдинг Пътища", Обединение магистрала Трейс, гръцката "Актор", дружество по ЗЗД Конструктор Тракия.

Подадената документация от фирмите се оценява от девет членна комисия, която трябва да обяви името на победителя до 60 дни. Тя започна работа на 12-ти януари, когато в сградата на пътната агенция бяха отворени техническите оферти на кандидатите. При изключителни мерки за сигурност, в Министерство на отбраната, се съхранява цялата документация на фирмите. Ценовите оферти се съхраняват в специален сейф в сградата на ведомството.