СУ Христо Смирненски
СУ Христо Смирненски / община Стара Загора
Старозагорското Средно училище „Христо Смирненски“ е удостоено с отличителния знак „Аз гарантирам щастливо детство“ 2020 г.  за постигнати резултати в грижата за децата и за създаване на условия за пълноценното им развитие.  

Учебното заведение се включи в конкурса в категория „Значима иновация“  с радио „Междучасие“. То е създадено през 2019 година, а целта му е да повишава интереса на учениците  билингви към българския език, да развива уменията им за комуникация и правилно говорене, да възпитава в родолюбие и да подобрява микроклимата в училище.

Отличителният знак „Аз гарантирам щастливо детство“ се дава за трета поредна година. Награди и почетни знаци се връчват в четири категории: Устойчиво развитие, Успешна промяна, Значима иновация, Значимо партньорство. Основният критерий, по който се определят отличените, е приносът в грижата за децата.

Участниците са общини, юридически лица, неправителствени организации, граждански организации, доставчици на социални и универсални услуги за деца, детски градини, училища, центрове за специална образователна подкрепа, читалища и родители.

Предвид епидемичната обстановка в страната тържествената  церемония по награждаването се проведе онлайн.