Откриха Музея на розата
Откриха Музея на розата / Областна администрация Стара Загора

Премиерът Бойко Борисов, министрите Лиляна Павлова, Николина Ангелкова и Десислава Танева, председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, посланиците на САЩ, Япония, областният управител инж. Георги Ранов, кметове и зам.-кметове от Старозагорско присъстваха на официалното откриване на Музея на розата в Казанлък.

Музеят на розата е единственият в света, посветен на маслодайното растени. Кметът на Казанлък Галина Стоянова благодари на премиера за отпуснатите за музея държавни средства в размер на 1 млн.лв. Официалните лица прерязаха заедно лентата на новата културна придобивка, а след това разгледаха експонатите вътре.

Кулминацията на празника беше традиционното карнавално шествие, в което се включиха деца от детските градини и ученици от общината, певчески, фолклорни и танцови състави, представители на читалища и театри и др. В края на зрелищното дефиле тазгодишната Царица роза Йоанна Шишкова отправи пожелания към всички гости да се срещнат отново в Казанлък на следващия празник на розата през 2017 г.