Отборът на СОУ “Железник”-победител в  “Млад огнеборец”
Отборът на СОУ “Железник”-победител в “Млад огнеборец” / netinfo
Отборите на шест старозагорски училища и един отбор от с. Хрищени участваха в деветото общинско състезание на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”. Шампиони с 921 точки за поредна година станаха състезателите от СОУ “Железник”, с инструктор Милан Славов. Втори, с само14 точки разлика от победителите се класира най-младият отбор от ІV ОУ “Кирил Христов,а трети се нареди отборът на VІ ОУ “Св. Никола”. Шампионите от СОУ “ Железник ” ще представят общината в областното състезание, което ще се проведе на 17 май в на стадион "Севтополис" в Казанлък.

Младите огнеборци се състезаваха в дисциплините “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “Щафета”.Журито оценяваше тяхната бързина, сръчност, правилно скупчване на шлангови линии, връзване на възли, поставяне на противопожарни съоръжения, пълнене на резервоар-мишена с кофпомпа и преодоляване на водни препятствия и тунел. Важен критерий за висока оценка бе екипността и дисциплината в отбора.

Зам. кметът Тихомир Томов и Стефан Чергев от РИО връчиха награди на всички участници, а на победителите - купи, осигурени от Община Стара Загора