Отбелязваме Международния ден на младежта
Отбелязваме Международния ден на младежта / Дарик - Стара Загора

Младежки общински съвет Стара Загора, „Планета Детски парламент" Стара Загора и Общината ще отбележат 12 август - Международен ден на младежта. Тази сутрин от сградата на кметството по централния бул."Цар Симеон Велики" деца от „Планета Детски парламент" раздават информационни флаери, подготвени със съдействието на общинска администрация. Малчуганите разясняват на гражданите идеята на международния празник. Младежки общински съвет ще раздават флаери и в 17,00 часа в Парк „Пети октомври".

На 17 декември 1999 година Общото събрание на ООН приема 12 август да бъде обявен за международен ден на младежта. Общото събрание препоръчва на 12 август да бъдат организирани публични събития и инициативи в подкрепа на този ден като начин да се предизвика по - голямо разбиране към Световната програма за действие за младежта.

Отбелязването на 12 август като световен ден посветен на младите хора представлява една уникалната възможност да бъдат обединени усилията на цялото общество и държавата, както и на самите млади хора, за да бъдат те включени в процеса на вземане на решения на глобално, национално и местно ниво.

Всяка година кампанията има свое уникално мото, което засяга важни теми от живота на обществото и младите хора. Тази година мотото на кампанията е "Съхраняването на природните ресурси: Наше предизвикателство и бъдеще".