парк
парк / Запазете Бедечка
За началото на строителство в парк „Бранителите на Стара Загора“ алармират от „Запазете Бедечка“ .  По тяхна информация, схемата много прилича на тази, която бе спряна в Бедечка и на първо време застрашава около 40 декара. По общия устройствен план обаче застрашени се оказват още близо 100 декара от парка, твърдят активистите.

„Отново става дума за имоти, които са странно възстановени в паркова територия. Но вместо да бъдат евтино отчуждени в годините, както определя законът, общината ги мести в периферията на парка и се разрешава строителство. С просто око обаче се вижда, че застрашени са богато озеленени райони и става дума за важни подстъпи към парка.
Междувременно, една от алеите в парка вече е кръстена улица - "Даскал Петър Иванов" и именно по нея в следващите години се очаква стротителство - според приетия преди години общ устройствен план. Макар да са умишлено занемарени и да има и няколко полулегални постройки, тези места са в рамките на парка и са залесявани с декоративна растителност като кипариси и т.н.“.   

От гражданското сдружение подчертават, че планът за застрояване не е бил оповестен по правилния начин в Държавен вестник, противоречи на законовата забрана за промяна на предназначението на зелени площи  и  не е проведено и обществено обсъждане.