От ВМРО предлагат Общинска програма за подпомагане на бездетни семейства
От ВМРО предлагат Общинска програма за подпомагане на бездетни семейства / DarikNews.bg, Невена Божкилова
От ВМРО предлагат Общинска програма за подпомагане на бездетни семейства
38334
От ВМРО предлагат Общинска програма за подпомагане на бездетни семейства
  • От ВМРО предлагат Общинска програма за подпомагане на бездетни семейства

Да бъде създадена Общинска програма за асистирана репродукция, която да е част от социалната дейност на Община Стара Загора. Това предложение ще внесат за обсъждане на предстоящата сесия на Общински съвет Стара Загора представителите на местната структура на ВМРО - Българско национално движение. Идеята е от бюджета на Общината за 2011 година да се осигурят 30 хиляди лева по тази програма.

В България има над 200 хиляди семейства, които чакат да кандидатстват по програмата "Инвитро". Ако в Стара Загора има осигурена подобна програма за подпомагане на семейства, които имат проблеми с това да се сдобият с дете, с тази сума ще може да помогнем на близо 12 семейства.

Задължителният критерий, които ще бъдат предложени от ВМРО е кандидатите да са жители на община Стара Загора с постоянен адрес на тази територия не по-малко от 3 години. Завършено средно образование е едно от изискваниятам които ще определят подбора на кандидат-родителите.

Кое налага подобна инициатива, разясни областният координатор на ВМРО Антон Андонов. Чуйте го в прикачения звуков файл.

Проблем, който все още не е намерил решението си, е незаконното строителство в кв. Лозенец. От ВМРО - Стара Загора предлагат да бъде направено картографско заснемане на квартала. Така ще бъдат въведени в законови рамки всички обекти. Тези, които са незаконни, ще бъдат ръбаряни, коментира председателят на местната структура на партията Кристиан Петков. За картографирането на квартал Лозенец се предлага да бъдат отпуснати 30 хиляди лева.