От ВиК предупреждават за планов ремонт
От ВиК предупреждават за планов ремонт / Dariknews.bg, архив

"Водоснабдяване и Канализация" ЕООД Стара Загора съобщава на гражданите, обществените и болнични заведения, предприятия и фирми на град Стара Загора, че е предвидено да се извърши планов ремонт на обект "Авариен ремонт на Дунавски водопровод в участък на тунелно преминаване през Средна гора".

За целта е възможно в периода от 3 до 10 октомври водоподаването да бъде прекъсвано или да има смущения от 9 до 17 часа.

Ремонтните дейности ще осигурят увеличаване на водните количества и стабилен режим на работа на водоснабдителната мрежа на град Стара Загора.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от денонощния Дежурен на експлоатационен район „Стара Загора" на телефон 042/601 639 и 042/601 648.

„В и К" ЕООД Стара Загора се извинява за причиненото неудобство и препоръчва на всички свои абонати да се съобразяват с въведените ограничения и не правят излишни презапасявания с питейна вода.

Междувременно от пресцентъра на полицията съобщават за проверки, свързани с кражбата на вода в Стара Загора. Съвместни екипи от служители на структурни звена в ОДМВР - Стара Загора и местното ВиК дружество извършихи проверка на няколко адреса в квартал „Лозенец". В два от случаите е установено незаконно присъединяване на водопреносната мрежа. В тази връзка са образувани полицейски производства.