От ВиК излязоха на протест срещу смяната на Румен Райков
От ВиК излязоха на протест срещу смяната на Румен Райков / DarikNews.bg

Около 300 души излязоха на протест срещу смяната на управителя на „Водоснабдяване и канализация" ЕООД Стара Загора Румен Райков. Хората са категорични, че няма икономически фактори, които да налагат подобна смяна, защото дружеството е едно от малкото печеливши в държавата. Хората се събраха пред сградата на Областна управа и скандираха "Водата няма цвят".

От ВиК излязоха на протест срещу смяната на Румен Райков
netinfo

„ВиК"- Стара Загора е държавно дружество и неговата съдба се определя от министерството на регионалното развитие. В изпратена подписка до министър Десислава Терзиева решението да бъде освободен досегашният шеф е определено като "крайно неудачно и безпринципно".

Днес сред протестиращите беше Тонка Георгиева, която от 20 години е главен счетоводител на дружеството: "Обслужваме си редовно кредита от европейска банка, който теглихме, за да решим проблема с водния режим, който имаше в Стара Загора. Редовно се превеждат данъци, осигуровки, заплати, дивидент на държавата. Не виждаме причина за смяната. Тази смяна е политическа."

По непотвърдена информация мястото на Райков ще бъде заето от бизнесменът Радостин Миланов. Той е настоящ общински съветник от местна коалиция „БСП - ЗС „Ал.Стамболийски" в мандат 2011-2015 в Община Павел баня. Два мандата преди това, от 2003 до 2011 е бил съветник от ДПС в Павел баня.

Самият Румен Райков коментира пред Дарик, че все още не е получил заповед за освобождаване, но знае, че такава има подписана и очаква да му бъде връчена в най-скоро време.

В понеделник се очаква протестите да продължат.