От III ОУ К. Ганчев обмислят мълчалив протест
От III ОУ К. Ганчев обмислят мълчалив протест / DarikNews.bg, Архив

Ако общинските съветници от ГЕРБ не подкрепят ремонта на сградата на III ОУ "Кольо Ганчев", това ще им се отрази негативно на предстоящите местни избори. Това заяви пред Дарик директорът на учебното заведение Иван Колаксъзов. Необходимата сума за ремонта трябва да бъде преориентирана от общинския буджет, който ще бъде гласуван на 17 февруари. По предватителни данни за цялостния ремонт на сградата са нужни 500 хиляди лева.

"Ако бъдат спазени предварителните обещания за подкрепа на нашата кауза, над 30 общински съветници ще гласуват за отпускането на средствата и ремонтът ще се осъществи. Имаме обещания за подкрепа от страна на областния управител на Стара Загора, на постоянната комисия по образование, на групата на БСП в лицето на доц. Бойчо Биволарски, на ПП Нова сила и на ПП Атака", обобщи Колаксъзов.

Утре от 18:00 часа в читалище "Кольо Ганчев" ръководството на училището организира среща с настоящи и бивши възпитаници на школото. Ще присъстват и жители на квартала. "На тази среща ще бъде взето решение, какви мерки да се предприемат, за да може управниците да обърнат внимание на проблема с това училище, което в момента се затрива. Възможно е да излезем на мълчаливо шествие. Отделно ще присъстваме на самото гласуване на бюджета за 2011 година", разясни Иван Колаксъзов.

Проблемът ще бъде поставен на утрешното заседание на Постоянната комисия по образование и наука към Общинския съвет.