съд
съд / iStock/Getty Images
Окръжен съд – Стара Загора осъди 40-годишен мъж на пет години и четири месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим.
 
В края на януари в Казанлък подсъдимият забелязал пострадалата, която излизала от магазин с покупки. Мъжът последвал жената, застигнал я в гръб, внезапно със сила издърпал едната найлонова чанта от ръката й, в която било портмонето, и побягнал в посока ромската махала на града.
 
Пострадалата сигнализирала за случая и пред полицаите дала пълно описание на извършителя, в резултат на което той бил установен.
 
С постановената първоинстанционна присъда подсъдимият е признат за виновен, че отнел чужди движими вещи и хранителни продукти на обща стойност 230 лева от владението на 41-годишна жена.
 
Наказателното производство премина по реда на съкратеното съдебно следствие, като първоначално наложеното му наказание в размер на осем години лишаване от свобода беше намалено с една трета.
 
Съдът приложи процедурата, след като мъжът призна изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства.
 
Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.