съд белезници Темида
съд белезници Темида / ThinkStock/Getty Images
Михаил Михайлов е с мярка „задържане под стража", реши Окръжен съд – Стара Загора като потвърди определението на Районния съд.
 
Повдигнатите обвинения на старозагореца са за това, че на 4 април отправил обидни думи и изрази към медицински лица от Центъра за спешна помощ като ги нарекъл „боклуци", „некадърници", „нещастници" , както и нанесъл удари с ръце и крака на полицейски служители, като двама са с леки телесни повреди.

Престъпленията, извършени от Михайлов, според НК, се наказват с „лишаване от свобода“. Съдът е преценил, че обвиняемият може да се укрие или извърши друго престъпление. 48-годишният мъж не е осъждан, но спрямо него е налице друго неприключило наказателно производство, по което той е обвиняем за извършени от него престъпления.
 
Собственикът на сайт Михаил Михайлов опетни българското знаме в края на май 2018 година недалеч от столичната Съдебна палата.На 2 юни мъжът разпространи клип с гаврата и с други свои непристойни действия в интернет, които определи като знак на протест срещу съдебната система. Още в деня на публикуването Специализираната прокуратура се самосезира и образува досъдебно производство. Със съдействието на МВР извършителят бе задържан и му бяха повдигнати обвинения за престъпление срещу Републиката и за хулиганство с изключителен цинизъм и дързост. Специализираният съд постанови 2-годишна ефективна присъда, която беше обжалвана пред Апелативния специализиран съд и Михайлов бил пуснат на свобода в очакване да бъде насрочено заседание по делото.