/ ThinkStock/Getty Images
Окръжен съд-Стара Загора потвърди определенията на Районен съд, с които са взети мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо младеж на 22 години и друг на 20 години, съобщиха от съда.

Разкриха престъпна група, занимавала се с кражби на вещи и части от автомобили

Двамата са задържани след проведена специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на престъпна дейност, свързана с кражби на вещи и части от моторни превозни средства. В хода на разследването са установени и иззети множество вещи, за които са налице данни, че са били откраднати.

Въззивният състав счита, че са събрани достатъчно доказателства по делото, от които може да се изведе изискуемото от закона обосновано предположение за авторство на деянието, отнасящо се и за двамата обвиняеми.

Въззивните магистрати намират, че в конкретния случай е налице реална опасност обвиняемите да извършат друго престъпление при вземането на по-лека мярка за неотклонение.

След акция на полицията: Задържаха трима за множество кражби на автомобили в област Стара Загора

Двамата обвиняеми са млади мъже, с чисто съдебно минало, но вече част от мащабна престъпна дейност, развивана, както в Стара Загора, така в София. Спрямо 22-годишния младеж е налице и друго висящо наказателно производство за престъпление от общ характер, извършено в съучастие.

Определението на Окръжен съд е окончателно.