Организират първия за Стара Загора „Дарителски кръг”
Организират първия за Стара Загора „Дарителски кръг” / Dariknews.bg, архив

В Стара Загора ще се проведе първият за града „Дарителски кръг", който се организира от Обществен дарителски фонд. Специален гост на събитието е Южени Харви, която е консултант по прилагане на модела в България и представлява „Тhe Funding Network" - организация, основана от създателя на модела „Дарителски кръг" - Фредерик Мълдър.

„Дарителски кръг" е група от личности, осъзнати филантропи, които се събират, за да обединят своите ресурси, за да подкрепят няколко предварително одобрени проекта, които са важни за местната общност.

Чрез тази инициатива те имат възможност да се срещнат с активни граждани и техните организации, да се запознаят с техните идеи, да им задават въпроси и да вземат решение, кой проект да подкрепят. Така, всички заедно работят за социална промяна, за по-здрава, по-удовлетворена и по-устойчива общност.

По време на първия за Стара Загора „Дарителски кръг" 6 граждански организации от Стара Загора ще представят своите проекти.

Това са „Млад археолог" на СНЦ „Приятели на старозагорския музей", „Старият чинар - семейна зона за отдих" на ГК ЛИПА, „Мобилно ателие „Заедно" на родителска група към Център „Алтернатива", „Светлина в мрака" на Лайънс Клуб Стара Загора Августа, „Живей здравословно - учи ефективно" на ЗОНТА клуб - Стара Загора и „С изкуство допълваме книгата на собствения си живот" на ЦСРИ за хора с психични разстройства „Д-р Правда Ковачева"