Опозицията иска извънредна сесия за проекта „Железник”
Опозицията иска извънредна сесия за проекта „Железник” / DarikNews.bg, архив

Предложение за свикване на извънредна сесия на Общинския съвет по въпроси свързани с проекта за благоустрояване на кв. „Железник" са депозирали тази сутрин от опозицията.

Искането е подписано от 17 съветници, 9 от които от БСП. За заседание по проблемите с изпълнението на строително-монтажните работи настояват и от „Лидер", „Нова сила", „Коалиция за Стара Загора", ВМРО и Гергана Микова от „Национален фронт за национално спасение".

Дали ще има извънредна сесия, ще стане ясно до 7 дни според правилника на Местния парламент.
Проектът трябва да приключи на 16 юли. Опозицията ще настоява за отговори от изпълнителната власт дали крайният срок ще бъде спазен, както и какво и как е свършено до момента.

"Това искане е прибързано. Утре се очаква комисия от МРРБ да посети Стара Загора за издаване на разрешително за ползване на обекта. Нека изчакаме резултатите от проверката от управляващия орган", коментира депозираното предложение председателят на Общинския съвет Емил Христов.

Проектът е за 8 639 378.28 лева , като съфинансирането от страна на Община Стара Загора е 434 433.66 лева. Изпълнител на обособена позиция едно по проекта „Подобряване на физическата и жизнена среда в кв."Железник"-реконструкция, ремонт и благоустрояване на уличната мрежа е ДЗЗД "Железник СЗ-2011".