Операта с няколко предсезонни спектакъла през септември
Операта с няколко предсезонни спектакъла през септември / Dariknews.bg, архив

Постановките „Набуко" и „Трубадур" ще бъдат първите спектакли, които ще покаже трупата на Държавна опера- Стара Загора през есента. Те ще се играят на 17 и 26 септември и ще подготвят публиката за новия сезон, който официално стартира през октомври.

„Операта Трубадур ще играем и на 8 октомври. И двата спектакъла обаче ще са със звезден солистичен състав. Старозагорската публика ще види една блестяща певица като Драгана Радакович. Ще участват и Калуди Калудов и Йонуц Паску.

Ще представим и една адаптирана версия на операта Набуко. Ще играем с традиционните костюми, ще направим традиционен спектакъл. Търсим обаче да сложим някакъв акцент, нещо екзотично. Имам идея във вавилонската сцена да сложим два тигъра в клетки, разбира се, които да стоят от двете страни на величествения трон. Не знам дали ще се получи, всичко зависи от доста неща. Ще се опитаме да направим всичко възможно да доставим удоволствие на публиката", разказа директорът на операта Огнян Драганов.

На 18 септември пък е премиерата на балетния спектакъл „Безвремие".

„Искаме да вдъхнем самочувствие на нашата балетна трупа. Става дума за авторски балет на двама изключително талантливи български балетмайстори. Те работиха с мен и смятам, че чисто визуално и музикално спектакълът ще бъде интересен", допълни Огнян Драганов.

Билетите за постановките ще бъдат пуснати в продажба още на 6 септември когато започва работа и Билетния център на Операта.