Операта отваря гостоприемно врати в Нощта на изкуствата
Операта отваря гостоприемно врати в Нощта на изкуствата / Пресцентър Държавна опера-Стара Загора

За десета поредна година в Стара Загора се организира „Нощ на изкуствата". По традиция всеки последен петък на септември старозагорските театри, музеи, галерии и алтернативни културни пространства посрещат с многобройни прояви и изненади своите посетители. Тази година датата е 25 септември.

Държавна опера - Стара Загора е подготвила разнообразни събития, които ще позволят на посетителите от всички възрасти и с различни пристрастия да усетят необикновената „тръпка" на сценичната атмосфера. Ще могат да присъстват на генералната репетиция на спектакъла на операта „Трубадур" от Верди с участието на
сръбската оперна звезда Драгана Радакович в ролята на Леонора. След това солистите на Държавна опера-Стара Загора ще зарадват меломаните с концерт с популярни арии и дуети от любими оперни заглавия.

Балетът на Държавна опера-Стара Загора, представен от най-новия солист на трупата Анелия Димитрова, ще танцува за своите почитатели. Всеки, който обича да танцува ще има възможността да партнира на танцьорите или да вземе своите първи уроци по валс в балетната зала.

Възпитаниците на НУМСИ "Христина Морфова" ще се включат в Нощта на изкуствата с класически и поп и джаз концерт. Уъркшоп под ръководството на художничката Златна
Михайлова ще даде воля на въображението и ще демонстрира уменията на най-сръчните в забавни провокации за лично творчество.

Забавни игри, танци, песни и загадки ще превърнат гостуването в Операта в Нощта на изкуствата в незабравимо преживяване. А в края на своята многочасова програма Старозагорската опера ще представи с мултимедийни прожекции фрагменти от своите най-успешни оперни продукции. Тематична изложба със заглавие „Парченца балет" на фотографа Калина Борисова ще украси фоайетата на Операта.

Снимки за спомен с грим, перуки, театрални костюми и аксесоари ще запазят спомена от Нощта на изкуствата в Операта.

САМО в „Нощта на изкуствата в Операта" на 25 септември посетителите ще могат да получат талон, заверен със специален печат, който им дава право да закупят билет за избрана от тях постановка на Старозагорската опера от афиша на театъра за ЦЕЛИЯ сезон 2015/2016 на цена от 5 лева.