Октавиан Бивол идва в Стара Загора
Октавиан Бивол идва в Стара Загора / netinfo
На посещение в Стара Загора пристига представителят на Уницеф за България Октавиан Бивол. Посещението се осъществява по покана на Фондация „Арк-България” и Сдружение „Самаряни” във връзка с изпълнението на пилотен проект в областта на развиването на приемната грижа в региона.

Октавиан Бивол ще се запознае с работата на двете организации на местно ниво и ще посети Областния център по приемна грижа. Предвидени са срещи с представители на Община Стара Загора и Дирекция „Социално подпомагане” – Отдел „Закрила на детето”. Планирани са и посещения в Кризисния център „Самарянска къща”, Звеното „Майка и бебе” и Центъра за обществена подкрепа.

Уницеф в партньорство със Сдружение „Самаряни” и „АРК-България” работят по създаването на областен модел за развитието на услугата “приемна грижа”. Основна част от работата е кампанията за повишаване чувствителността и информираността на обществото относно тази социална услуга, както и за усъвършенстване на нормативната уредба и нейното прилагане. До момента са обучени 20 кандидат-приемни семейства. Очаква се в обучението да се включат още 3 домакинства. Настанените деца са общо 10, а за други 5 - предстои настаняване.