Охранител прострелян смъртоносно
Охранител прострелян смъртоносно / netinfo

30-годишен охранител на скрадова база за горивни материали е прострелян в района на казанълшкото село Крън. Охранителят е починал по-късно в болницата.

Инцидентът станал в землището на казанлъшкото село Крън на разклона за село Хаджидимитрово, съобщиха от полицията. Пред оградата на складова база за горивни материали е прострелян от упор стоящият отред 30-годишен мъж от Казанлък, който работел като охрана на обекта. Простреляният е откаран в казанлъшката болница със седем огнестрелни рани, от които е починал около час по-късно.

Състоянието на 30-годишния Христо П. е било изключително критично при постъпването му в многопрофилната болница за активно лечение в Казанлък. Сърдечната дейност е била нарушена, засегнати са вътрешни органи, според запознати. Куршумите са били на различни места по цялото тяло, в крака и в коремната област. Лекарите са направили всичко възможно да го спасят, но заради огромния брой огнестрелни рани, това е било невъзможно. 

При проведените бъри оперативно-издирвателния мероприятия в жилището му в Казанлък е заловен заподозрения като извършител на деянието мъж на 27 години.

В казанлъшкия бар "Десперадо" между 27-годишният мъж, брат му и група лица, сред които е бил и простреляният по-късно, е възникнал конфликт. Мъжете не успели да потушат скандала, който прераснал в сбиване. На мястото е дошла полиция. На бития Д. Н. на 27 години и на брат му е оказана амбулаторна медицинска помощ, след което те са депозирали жалба в Районното полицейско управление за нанесен побой.

Шест часа по-късно 27-годишния мъж открил охранителя на работното му място в складовата база и го прострелял с пистолет. Изяснява се вида на огнестрелното оръжие. По случая е образувано досъдебно производство. Мъжът, който е стрелял, е задържан за 24 часа.