Обвиниха рецидивист за блудство с две малолетни момичета и грабежи
Обвиниха рецидивист за блудство с две малолетни момичета и грабежи / Окръжна прокуратура-Стара Загора

Окръжна прокуратура-Стара Загора внесе в съда обвинителен акт срещу Асен А., на 43 г. от Стара Загора, за отнемане на чужди движими вещи с намерението противозаконно да ги присвои чрез употреба на сила и заплашване и за извършване на действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление с лица, ненавършили 14-годишна възраст при условията на опасен рецидив. Срещу Асен А. са повдигнати общо шест обвинения - три за грабеж и три за блудство.

Обвиняемият е предаден на съд за това, че на 15 юни 2015 г. в района на парк „Зеления клин" в Стара Загора отнел чифт златни обеци на обща стойност 72 лв. от владението на 13-годишно момиче, като го заплашил с нож. На същата дата и по същия начин отнел златните обеци, на стойност 72 лева, и от 12-годишната й приятелка. Двете момичета отишли след учебните занятия да се поразходят в парка заедно с 13-годишно момче, което също станало жертва на грабеж от Асен А. Обвиняемият отнел от детето банкнота от 5 лева, която била поставена в джоба на панталона му, като преди това го заплашил с нож и изритал в главата.

Обвиняемият Асен А. е предаден на съд и за това, че на 15 юни 2015 г. в района на парк „Зеления клин" в Стара Загора е блудствал с двете малолетни момичета, на 12 г. и 13 г. , като ги заплашил с нож и в единия случай употребил сила.

Обвиняемият Асен А. е бил задържан на 16 юни 2015 г. в дома си. При претърсване от жилището са иззети дрехите, с които е бил по време на извършване на престъпленията, както и два броя ножове.

От заключението на назначените и приложени по досъдебното производство съдебно-медицински експертизи е видно, че 12-годишното момиче и 13-годишното момче са получили охлузвания и други наранявания от действията на Асен А. Трите деца изпитвали страх за живота си, преживели са афективен шок и получили психическа травма. Асен А. не се е признал за виновен. Фактическата обстановка се установява от огледи, разпити на свидетели, експертизи, веществени доказателства и др. Обвиняемият има предишни осъждания за грабежи, кражба и блудства.

Предстои Окръжен съд-Стара Загора да насрочи заседание по делото.