Обвиниха мъж, заловен да превозва шестима нелегални мигранти по АМ "Тракия", съобщават от пресцентъра на държавното обвинение.

"На 24.09.2022 г. Районна прокуратура-Стара Загора предяви обвинение на  М.Р., на 23 години, по досъдебно производство, за това, че на 23.09.2022 г. на км 201 на АМ "Тракия", обл. Стара Загора, с цел да набави за себе си имотна облага, чрез използване на МПС - лек автомобил „Нисан Кашкай“, противозаконно подпомогнал, чрез осигуряване на превоз и транспорт,  повече от едно лице /шест лица/, сред тях момче на 7 години, чужденци, граждани на Сирия, да преминат страната в нарушение на Закона за чужденците в Република България", съобщават от Районна прокуратура Стара Загора.  

Мъжът е задържан за 72 часа с прокурорско постановление. 

Кметът на Годеч в гонка с трафиканти на мигранти (ВИДЕО)

М.Р. видял обява за добре платена работа, свързана с превоз на пътници. Обадил се на обявата. Наел за собствена сметка автомобил. През цялото време поддържал контакт с непознато за него лице по приложение за незабавни съобщения „Телеграм“. Така получил информация за това, че трябва да превози лица от начална точка - гориста местност на с. Маринка, обл. Бургас до гр. София където ще получи много добро заплащане. Качил мигрантите – петима мъже и едно малолетно момче, които го чакали на уговореното място и предприел пътуването, движейки се по АМ "Тракия". Полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Нисан Кашкай“, на км 201 и установили, че в купето пътуват четирима пътници, а в багажното отделение още двама", съобщават от прокуратурата. 

Разследването по случая продължава. 
Прокуратура на Република България