Обвиниха мъж и жена, „разваляли магия” за близо 6 хиляди лева
Обвиниха мъж и жена, „разваляли магия” за близо 6 хиляди лева / podtepeto

Районна прокуратура-Казанлък внесе в съда обвинителен акт срещу Надежда В., на 45 г., и Мехмед М., на 43 г.

Двамата обвиняеми са предадени на съд за това, че в периода от 8 до 14 октомври 2014 г. и на 3 ноември в с.Габарево, общ.Павел баня, на два пъти са заблудили 63-годишна жена, че ще разрешат проблемите със сина й и ще развалят направените магии на дъщеря й, зет й и внуците. С престъплението е причинена имотна вреда общо в размер на 5 920 лева.

Пострадалата прочела обява във вестник, в който ясновидка била пуснала реклама, че умее да разваля магии, както и да въздейства енергийно от разстояние. Жената позвънила на посочения в обявата телефон, а обвиняемата Надежда В. я убедила, че именно тя чрез прилаганите от нея методи може да разреши проблемите в семейството й. На два пъти пострадалата изпращала исканите от обвиняемите парични суми-общо 5 920 лева. Обвиняемата Надежда В.препращала измамената жена да се обажда и на Мехмед М. като двамата я убеждавали, че проблемите в семейството й са големи и за да й се помогне трябва се предприемат нови ритуали по разваляне на магии, в противен случай близките й ще умрат, като целта им била да получат парични суми.

Обвиняемите са с мярка за неотклонение „парична гаранция" в размер на 1000 лв., за всеки един от тях. Предвиденото в закона наказание за престъплението, в което са обвинени е лишаване от свобода от една до шест години.