Обвиниха 31-годишен мъж за кражба на вещи от магазини
Обвиниха 31-годишен мъж за кражба на вещи от магазини / Dariknews.bg, архив

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем Миладин К., на 31 г., за това, че в условията на продължавано престъпление и след предварителен сговор със Светла П., като извършител, в немаловажен случай е отнел чужди движими вещи от владението и собственост на различни лица, без тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като престъплението /включващо две престъпни деяния/ е извършено повторно - престъпление по чл.195 ал.1, т.5 и т.7 във връзка с чл.194 ал.1 във връзка с чл.28 ал.1 във връзка с чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 17 юли в Стара Загора, обвиняемият Миладин К. заедно със Светла П. влезли в магазин, откъдето отнели 39 чифта обици, които не са от благороден материал, както и други вещи. Около час по-късно двамата отишли в магазин за дрехи, който се намирал в близост до първия, като се опитали да отнемат вещи от него, но били заловени от собствениците и предадени на полицията. Установено е, че общата стойност на отнетите вещи е 488 лева.

С постановление на Районна прокуратура-Стара Загора Миладин К. е задържан за срок от 72 часа и предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража".

Прокуратурата ще преценява по-нататъшните си действия спрямо Светла П.