психотренинг
психотренинг / община Стара Загора
Старозагорски зрелостници ще участват в динамичен психотренинг на тема „Повишаване конкурентоспособността и адаптацията към пазара на труда“. Той ще се проведе в училищата в периода 24-27 февруари от 14:00 до 17:30 часа и в периода 9-12 март 2020 г. от 14:00 до 17:30 часа.
 
На форума ще бъде обсъдено как младежите да развият умения за търсене на работа, как да подготвят документите си за кандидатстване, как да се държат по време на интервю за работа.
 
Психотренингът ще проведат педагогически съветници, Ваня Йорданова, психолог в Дирекция „Бюро по труда“ , Станимира Димитрова и Ани Динева, специалисти кариерно ориентиране в ЦПЛР – Кариерно ориентиране при Община Стара Загора.
 
През първия период в психотренинга ще се включат зрелостници от училищата: СУ „Иван Вазов“, ППМГ „Гео Милев“, ПГЕ „Джон Атанасов“, ПГЕТ „Г. С. Раковски“, НПГВМ „И. Павлов“, НУМСИ „Христина Морфова“, СУ „Тодор Каблешков“ и СУ „Христо Смирненски“.
 
Психотренингът се провежда за втора поредна година, а организатори са Община Стара Загора, Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР), съвместно с Дирекция „Бюро по труда“ – Стара Загора, педагогически съветници и психолози от старозагорски училища.