Общински ученически игри 2010
Общински ученически игри 2010 / netinfo

За 26 път в Стара Загора ще се проведат Общински ученически игри.

В тях ще участват повече от 2000 ученици от общинските училища, които ще се състезават в 9 вида спорт: футбол, баскетбол, волейбол, бадминтон, хандбал, плуване, лека атлетика, шах и тенис на маса.

Най-много отново са отборите по футбол - 10 отбора /5-7 клас/ , 7 отбора /8-10 клас/ и 12 отбора /11-12 клас/. Голям е броят на отборите по баскетбол и волейбол.

Общинските игри продължават до средата на месец април, след което отборите, класирани на първо място ще участват в областните състезания, следват зоналните кръгове ,а през месец май ще са националните финали.

През миналата година Национални шампиони станаха бадминтонистите на старозагорската Професионална гимназия по електротехника "Г.С.Раковски". Те ще участват в Световното ученическо първенство по бадминтон, което ще се проведе в края на месец май в София , информира Георги Димитров от отдел "Образование,младежки дейности и спорт" в Община Стара Загора . Девойките в същата възрастова група от ГПЧЕ"Ромен Ролан" заеха второ място на Националните игри.

Общински ученически игри 2010-та започват на 9 февруари.