Общината ще чисти територии в парк Бедечка
Общината ще чисти територии в парк Бедечка / netinfo

Писмо от общината с обещание да се почистват общинските терени в парк "Бедечка" получиха хората от гражданската инициатива за запазване на парка.

За почистване на замърсения терен са заложени финансови средства в план-сметката по поддържане на чистотата за 2013 година, е записано в документа.

През декември миналата година 79 старозагорци подписаха сигнал до няколко институции с искане за почистване на занемарения парк и отговорност. В края на миналата година десетки старозагорци излязоха на протестна акция за почистване на зелената площ.

Ето и писмото, изпратено от кмета Живко Тодоров до „Запазете Бедечка", в което той информира за предприетите действия:

„1.На 16.01.2013г. е извършен щателен оглед на замърсения с отпадъци район от специалисти на звено „Контрол и опазване на околната среда" към общинска администрация Стара Загора. От проверката е установено наличие на замърсявания с битови и строителни отпадъци, като значителната част от тях е върху терени частна собственост.
2. За почистване на замърсения с битови отпадъци терен, общинска собственост, алеи и пътища в района са заложени финансови средства в план -сметката по поддържане на чистотата за 2013 год. След приемането й от Общински съвет ще бъде създадена необходимата организация за извършване на дейностите по събиране, извозване и предепониране на разпилените отпадъци от фирмата -концесионер „Нелсен Чистота" ООД. За резултата от почистването ще бъдете информирани своевременно."