Общината подкрепи млад математик за олимпиада в Сингапур
Общината подкрепи млад математик за олимпиада в Сингапур / Община Стара Загора

На 15 август, младият математик Михаил Михов ще представи Стара Загора на SASMO - Сингапуро-азиатски училищна олимпиада.

Третокласникът от ІІ ОУ „П. Р. Славейков" ще бъде в Сингапур три дни, като разходите по престоя му там и таксата за участие са поети от Община Стара Загора.
Лазарина Ненкова и Петко Михов, родители на талантливия старозагорец, изпратиха благодарствено писмо за подкрепата от страна на Община Стара Загора.

„Оценяваме реално възможността, която Михаил ще получи, за да представи града и страната ни на международното състезание. За него това ще бъде сбъдната мечта. Силно се надяваме, благодарение на общите ни усилия, с подкрепата на учителя и положения труд, синът ни да се представи достойно и да постигне отново добри резултати" - са написали Лазарина и Петко в адресираното до кмета Живко Тодоров писмо. „Благодарни сме, че във Ваше лице срещнахме човек, който също се стреми да дава шанс на образованите деца на България да останат в страната си!".

Малкият математик вече има зад гърба си множество призове и грамоти от различни надпревари, а след извоюването на три първи места на Международното състезание „Математика без граници", бе номиниран и за наградата „Млада Загора", връчвана традиционно в навечерието на 24 май.