Общината и кметът подаряват спектакъл на малките старозагорци
Общината и кметът подаряват спектакъл на малките старозагорци / DarikNews.bg/архив

По случай Международния ден на детето община Стара Загора и кметът проф. Светлин Танчев подаряват един незабравим празник за възпитаници на старозагорските училища СОУ "Христо Смирненски" и 12 Основно училище в кв."Лозенец", за децата от социални домове в общината, малчугани от детската градина и училището в с.Хрищени.

Всички те ще могат да гледат на сцената на Старозагорския оперен театър мюзикъла „Космическа приказка" на Детска музикална формация „Маргаритки" при Общински детски център.

Община Стара Загора откупи спектакъла като подарък за деца, повече от които за първи път ще прекрачат прага на обновения Старозагорски оперен театър.
Малчуганите от над 20 детски градини ще участват в празника в Парк „Пети октомври", който започна в 10.00 часа. Ще бъде открита Годишна изложба на Школата по изобразителни изкуства при Общински детски център.

В Народно читалище „Св.Кл.Охридски-1858" се открива „Наниз от усмивки" - изложба на Школата по изобразителни изкуства „Зографче" при НЧ „Св. Кл.Охридски-1858". Концертът на детска музикална школа при НЧ „Родина-1860"

Програмата на Община Стара Загора, посветена на 1 юни - Международен ден на детето, ще завърши на 4 юни от 10.00 часа на сцената на Драматичен театър „Гео Милев" със заключителния етап и награждаването на Пролетни игри „Между небето и земята" на Общински детски център.