Община Стара Загора отпуска 40 000 лева за инвитропроцедури
Община Стара Загора отпуска 40 000 лева за инвитропроцедури / DarikNews.bg, архив

От 1 юни започва приемът на документи за участие в програмата за за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на съпрузи и лица, живеещи на съпружески начала, с репродуктивни проблеми на територията на община Стара Загора. През тази година по нея са отпуснати 40 000 лева.

Общо 76 са двойките досега, които са стимулирани да имат деца в кметския мандат на Живко Тодоров.За 5-та поредна година Община Стара Загора отпуска средства за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Досега от Програмата за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на съпрузи и лица, живеещи на съпружески начала, с репродуктивни проблеми на територията на община Стара Загора, са се възползвали 97 двойки. Тя е започнала с решение на Общинския съвет от 2011 година и досега по нея са отпуснати 110 000 лева. Двойки и семейства с репродуктивни проблеми, живеещи на територията на Община Стара Загора, могат да получат финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция със средства от общинския бюджет един път годишно в рамките на текущата година, при условие, че не са одобрени за финансово подпомагане от други фондове за същия период и за същата процедура.

Документите за кандидатстване се подават в сградата на Община Стара Загора, ул. Цар Симеон Велики № 107, ет. 2, ст. 216; тел: 042/614-696.

Началният срок за подаване на документи е 9 часа на 1 юни, а крайният- 12.30 часа на 19 юни.

Кандидатите трябва да живеят на територията на Община Стара Загора през последните три години, да са семейни двойки или във фактическо съжителство, да нямат парични задължения към държавата и общината, както и да са с непрекъснати здравно-осигурителни права.

Повече подробности за изскванията и начина на кандидатстване са публикувани на сайта на общината.