Община Стара Загора организира почивка на море за 800 деца през лятото
Община Стара Загора организира почивка на море за 800 деца през лятото / DarikNews.bg, архив

Близо 800 деца и младежи от Стара Загора могат да почиват организирано това лято на море, в почивна станция „Стара Загора" на къмпинг „Каваците", гр. Созопол. Ученическият летен отдих с отлични условия е организиран от Община Стара Загора. Заявки могат да се подават от училища, детски градини, НПО, спортни клубове, читалища и др. организации до 22 април 2015 г. в стая 704 на общината.

Общо 9 смени са организирани за лято 2015 , като първата започна от 8 юни, а последната от 19 август. Всяка смяна е предназначена за 85 ученици и 15 души педагогически и помощен персонал. Прогнозната стойност на една карта за 10 дни е 120 лева, които включват закуска, обяд, следобедна закуска, вечеря, нощувка, транспортни разходи, застраховка и туристически данък за целия престой.

Станцията е разположена до самата плажна ивица, на не повече от 80-100 м. от брега на морето. Сградата разполага с баня и собствен санитарен възел. Стаите за децата и младежите са обзаведени с три или четири единични легла. В сградата има хладилник и телевизор. В отделна сграда са разположени кухненските помещения, както и ученическият стол. Храната е вкусна и разнообразна, отговаряща на съответните изисквания по нормативи и съобразена с изискванията на децата.