Община Казанлък стартира нова административна услуга
Община Казанлък стартира нова административна услуга / DarikNews.bg, архив

Община Казанлък стартира нова услуга в полза на гражданите. Хората с имоти и собственост на територията на общината вече могат да плащат местните данъци и такси от цялата страна на касите на Изипей и от цял свят през интернет и системата EPAY. Община Казанлък е първата община в Старозагорска област, която внедри модерната услуга за жителите си.

Плащането се извършва само с ЕГН на физическото лице или ЕИК на фирма. Таксата за клиента е минимална. Тя е 1.2% върху дължимата сума, но не по-малко от 1 лев и не повече от 5 лева. През интернет таксата е едва 0.40 лв. за един вид данък без оглед на дължимата сума.

Новата услуга спестява времето, нервите и парите на хората. Тя е модерна и европейска. Различава се от досегашното плащане на данъците с това, че вече не е необходимо да се носят печатните съобщения, нито да се попълват вносни бележки или пък да се търси начин да се ходи до Общината.

Автоматичното разплащане на задълженията към местната хазна от разстояние стана възможно след като кметът на Казанлък Галина Стоянова подписа договор за предлагането й. Договорът е безвъзмезден за общината и освен, че помага на гражданите, подпомага и общината с по-голямата събираемост на плащанията. Новата услуга е и част от модернизирането на Община Казанлък и отварянето й в полза на хората.