Фандъкова разпореди да разположат снегопочистваща техника на определените стоянки в столицата
Фандъкова разпореди да разположат снегопочистваща техника на определените стоянки в столицата / DarikNews.bg, архив
Община Казанлък е готова за зимата. Около това мнение се обединиха участниците в заседанието на Общинския щаб за защита при бедствия.

Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ ще разполага за Казанлък с общо 11 машини и около 110 работници. 70 тона е готовата смес пясък и сол, а до няколко дни се очакват допълнителни 120 тона луга и около 400 тона пясък. Осигурен е 1,3 тона айсмелт.

За ръчно почистване на тротоарните площи са предвидени 80 броя гребла и 40 метални стъргалки. При почистването на снега служителите ще следват принципа на организация за достъп до важни институции като Болница, Пожарна, Полиция, Бърза помощ, детски заведения, училища, социални институции и др., след което приоритетно се почистват главните пътни артерии в града и постепенно усилията се насочват към вътрешността на жилищните квартали.

Община Казанлък за трета поредна година има сключен договор за четвъртокласната пътна мрежа с фирма „Промакс“ЕООД.  Те заявиха, че имат необходимия ресурс от техника и материали. Фирмата разполага с 30 машини и повече от 50 човека личен състав. Създадена е организация за проследяване на ситуацията на пътищата чрез 4 контролни групи.

По населените места предстои до края на месец ноември новоизбраните кметове да сключат договори с фирми – изпълнители за почистване на снега по места.