Община и полиция пускат листовка с важни телефони
Община и полиция пускат листовка с важни телефони / Dariknews.bg

Листовки с имената и контактите на районните инспектори и важните телефонни номера са изработили съвместно община и полиция. Целта е гражданите да бъдат улеснени и да знаят към кого да се обърнат при възникнал проблем, който касае спокойствието, реда и сигурността в общината. Листовките са 5 хиляди на брой и в тях са посочени адреси и телефони на болницата, автогарата, Районния съд, прокуратурата, ЕВН, ВиК, горещия телефон за сигнали, контактите за зимната поддръжка на пътищата и други.

Важно е гражданите да знаят към кого да се обърнат и потърсят съдействие за разрешаването на конкретен проблем, като например снегопочистване и сметоизвозване, посочи кметът Живко Тодоров.

Според директора на Областната дирекция на полицията старши комисар Николай Кирков е необходимо гражданите да познават кварталните си инспектори. Техни снимки, телефони и координати на районите, които обслужват, са поместени в листовката. По този начин от полицията се надяват да бъде затвърдена връзката с гражданите и увеличена комуникацията с тях, което пък би довело до по-сериозни резултати в опазването на реда и сигурността в града и общината.

Община и полиция пускат листовка с важни телефони
netinfo

Ние предлагаме полицейска услуга на гражданите и те трябва да знаят на кого са подали сигнал, кой го е приел и с кого да контактуват за разрешаването на проблема, коментира шефът на ОД МВР. Листовките ще бъдат раздадени на началниците на двете полицейски управления и ангажимент на униформените е те да достигнат до максимално по-голям брой старозагорци.

От полицията увериха, че създават необходимата организация за спокойни и безопасни празници. Бдителността е увеличена заради очакваното струпване на хора на едно място, в търговски обекти и площади, увеличения трафик.Предприети са необходимите мерки за засилено полицейско присъствие.