Министърът на образованието Красимир Вълчев
Министърът на образованието Красимир Вълчев / БГНЕС
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще посети Казанлък на 12-ти ноември. Целта е да се запознае с хода на обучението в  дуалното образование, въведено в Казанлък и по –специално в ПГ „Иван Хаджиенов“, който е пионер в тази практика.

Министърът ще се запознае  на място и с учебната практика в казанлъшки фирми, в които се обучават учениците от дуалното образование. Ще разговаря  с директори на училища, ръководители на фирми, домакинстващи часовете по учебна практика, ментори на ученици и самите ученици.  

В момента професионалната гимназия в Казанлък провежда дуално обучение на сови ученици в две специалности „Машини и системи с ЦПУ“ и „Мехатроника“.

В Казанлък министър Вълчев ще посети и новооткриатата сграда на Колежа по машиностроене, който е част от състава на ТУ-София,   ще разговаря със студенти и преподаватели.

Това е втората министерска визита в Казанлък за една година.

На 12-ти септември 2017 година просветният  министър бе в Казанлък, за откриването на обновената сграда на ППМГ „Никола Обрешков“ и новоизграденият към нея Национален център за природни науки. По-късно министърът разговаря и с казанлъшки преподаватели и директори на училища по проблеми на образованието.