“Образованието на ромите изисква комплексни усилия”
“Образованието на ромите изисква комплексни усилия” / netinfo

До края на следващата седмица общините трябва да предоставят информация за състоянието на малцинствата. Данните ще бъдат обобщени, за да се изготви план-стратегия за справяне с конкретни проблеми през настоящата година. Това каза в студиото на Дарик главният специалист по етническите и демографските въпроси в Областна администрация Михаил Михайлов. Предстои да бъде свикан и Областният съвет за сътрудничество.

"Проблемът с образованието на ромите е много сериозен и той може да бъде разрешен с общите усилия на експерти, учители, родители. Необходими са разговори, за да има мотивация. Аз лично се ангажирам да работя в тази насока като смятам да осъществя срещи с ромските лидери по места. Друга насока в дейността ми ще бъде разработването и включването в различни програми. Трудно е, защото предшествениците ми са усвоявали средства, които за съжаление не са достигали до хората, към които са били насочени", разказа в студиото на Дарик Михаил Михайлов.

"За близо три месеца работа в Областна администрация, аз се срещам ежедневно с много хора и техните конкретни проблеми. Стремя се да не пренебрегвам никого и да оказвам помощ в рамките на моите възможности", допълни кикбоксьорът и спецалист по етническите и демографски въпроси М. Михайлов. Той благодари на своите колеги и на лекарите от Онкодиспансера, които с общи усилия са върнали към живот онкоболната Златка Добрева от с. Хрищени.

На днешния Банго Васил младият специалист от Областна администрация пожела много здраве и късмет на всички роми.