Обявяват ученически конкурс за мултимедийни продукти, насочени срещу дрогата
Обявяват ученически конкурс за мултимедийни продукти, насочени срещу дрогата / sxc.hu

Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационният център по зависимости на Община Стара Загора обявяват конкурс за създаване на мултимедийни продукти на тема „Психоактивните вещества - илюзии, страдание, престъпност". Конкурсът се провежда в два раздела - мултимедийна презентация и видеоклип. Той е в рамките на Общинската програма за превенция, в подкрепа на Международния ден за борба с наркотиците и наркотрафика - 26 юни.

В него могат да участват ученици от VІІ до ХІІ клас от училищата на територията на област Стара Загора, както и младежи до 26-годишна възраст с ангажираност и позиция по поставената тема. Допуска се индивидуално и колективно участие (до 3-ма души). Участието на всеки трябва да бъде предварително заявено чрез попълването на регистрационен формуляр в срок до края на месец май. Във всеки от двата раздела на конкурса участниците могат да представят само по една разработка. Регистрационните формуляри и разработките се изпращат на електронен адрес: pic_sz_multimedia@abv.bg или се носят на ръка в Общинска администрация, етаж 7 , стая 718.

Срокът за предаване на разработките е 16 юни 2014 год. включително.

Пред публика, номинираните от компетентно жури разработки, ще се представят на 25 юни 2014 г., в залата на ПИЦ по зависимости - Стара Загора, на адрес: ул. „Цар Иван Шишман" № 96. Въз основа на публичното представяне журито ще определи водещите три разработки във всеки раздел.

На класираните на първите три места ще бъдат раздадени парични награди под формата на ваучери на обща стойност 300 лв. Всички участници ще получат грамоти, а по преценка на журито ще бъдат дадени и поощрителни награди.

Обявяването и награждаването на победителите ще се състои на 26 юни 2014 год., по време на кампанията „Усмивкова терапия - ІV", провеждана ежегодно в подкрепа на Международния ден за борба с наркотиците и наркотрафика.

За контакти и допълнителна информация: 042/23-00-24; 0882/550-462.