Обявяват до края на седмицата списъците за евроизборите
Обявяват до края на седмицата списъците за евроизборите / Dariknews.bg, архив

До 14 април община Стара Загора ще обяви предварителните списъци за предстоящите европейски избори на 25 май. Те ще бъдат изнесени в Административните бюра, кметства и кметски намесничества.

Избиратели, чиито постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, може да бъдат вписани в избирателния списък по настоящ адрес, ако подадат искането си в периода 15 април - 10 май включително. Заявлението е по образец и се подава в административните бюра, кметствата и кметските намесничества.

До 10 май се приемат заявленията-декларации за удостоверение за гласуване на друго място за членове на ЦИК, РИК и наблюдатели.

До началото на следващата седмица - 14 април се приемат декларациите за вписване в избирателните списъци. Те също са по образец и се подават в Центъра за услуги и информация в община Стара Загора.

Избиратели с трайни увреждания, които желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, трябва да съобщят това до 4 май. Заявлението, което те подават също е по образец.

Изборните книжа и материали ще се раздават на 24 май, а самият вот ще се проведе на 25 май, припомнят от община Стара Загора.