Обновената общинска база на лагер „Паниците“ отваря врати на 30 юни
Обновената общинска база на лагер „Паниците“ отваря врати на 30 юни / Община Казанлък

Казанлъшките деца и ученици отново ще имат възможност да отдъхват сред природата на Балкана над Калофер. Обновената през 2013 г. Почивна база „Паниците" на Община Казанлък отваря врати на 30 юни и ще работи до 31 август, като предоставя на летуващите чудесни условия за почивка, игри и занимания. Базата се предоставя на желаещите деца и ученици в продължение на 2 месеца, разпределени в 9 смени, всяка от които е с продължителност 7 дни.

При организиран отдих лагерната такса за карта от 7 дни е 42.00 лв. за ученик и 35 лв. за дете. Броят на ръководителите на почиващите групи се определя съгласно наредба на министерството на образованието и е двама ръководители на 15 деца и 1 ръководител на 15 ученици.

Със заповед на кмета на община Казанлък е определен графикът на смените: първа смяна от 30 юни до 6 юли; втора смяна от 7 юли до 13 юли; трета смяна от 14 юли до 20 юли; четвърта смяна от 21 юли до 27 юли; пета смяна от 28 юли до 3 август; шеста смяна от 4 август до 10 август; седма смяна от 11 август до 17 август; осма смяна от 18 август до 24 август ; девета смяна от 25 август до 31 август 2014 г .
Във връзка с организиране на летния отдих на децата и учениците в община Казанлък директорът на всяко учебно заведение в общината е необходимо да определи служител, който да отговаря за записването на децата за смените на ПБ "Паниците", до 13.06.2014 г. След тази дата има възможност желаещите да се записват и в стая № 22 на Община Казанлък. Записването става от родителите, тъй като е необходимо попълване на декларация, че са запознати с инструктажа и Правилата за вътрешния ред на Почивна база „Паниците".

Настаняването на летуващите става от домакина на базата при представяне на квитанция за платена такса на касата на отдел "Образование" /стая № 24 в сградата на Oбщина Казанлък/; медицинска бележка за неконтактност със заразноболни, издадена не по-рано от три дни преди началото на смяната; застраховка-живот. Транспортните разходи до лагер"Паниците" са за сметка на летуващите
Заповедта на Кмета на община Казанлък относно осигуряване летния отдих на децата и учениците през 2014 г. в Почивна база „Паниците" е публикувана на сайта на Община Казанлък www.kazanlak.bg, в рубриката „Образование и младежки дейности" - „Детски и учебни заведения" - Почивна база „Паниците".