Обмислят обходни маршрути за специализиран превоз
Обмислят обходни маршрути за специализиран превоз / Областна администрация - Стара Загора

Проблемът с трафика на автобуси, превозващи работници от енергийния комплекс в пиковия час от 17.30 до 18.30 часа по основните пътни артерии на град Стара Загора стана повод за среща между представители на Областната комисия по транспорт, председателствана от зам. областния управител Димитър Драчев и превозвачи, извършващи специализиран превоз на пътници.

На срещата присъстваха и представители на община Стара Загора, ДАИ, Пътна полиция, представители на „Мини Марица-изток", ТЕЦ „Марица изток 2" и „Брикел".
Зам.-кметът на община Стара Загора Йордан Николов предложи да се обсъдят възможностите за ограничаване в максимална степен движението на специализиран транспорт по надлеза над бул. „Славянски", бул. „Цар Симеон Велики" и ул. „Ген. Гурко", заради системните задръствания по уличните платна и за намаляване на екологичните вреди.

Всички страни бяха единодушни, че няма никакви пречки да се намали с близо наполовина движението на ведомствения превоз по най-натоварените старозагорски улици и да се ползват обходни маршрути. За целта трябва да се извърши уширение на спирките по ул. „Христо Ботев" и да се преговаря с големите енергийни дружества за договаряне на нови маршрутни разписания на превозвачите.
С конкретни решения, които да бъдат предложени за съгласуване с институции и работодатели, участниците в срещата ще излязат след месец.