Областният управител се срещна с училищни директори
Областният управител се срещна с училищни директори / Областна администрация Стара Загора

Успешна учебна година пожела областният управител Георги Ранов на старозагорските преподаватели по време на заседание на директорите на училища в региона. Инж. Ранов изрази надежда и увереност, че учителите в областта ще продължат да работят с отговорност и любов към своите възпитаници и ще изпълняват високохуманния си дълг.

На заседанието в областна администрация, което по традиция се провежда преди началото на всяка учебна година, присъстваха още представители на РД ПБЗН, на ОД на МВР, на БЧК, на РЗИ и на други институции, свързани със сигурността и здравето на децата.

Зам.-областният управител Мариана Кръстева увери, че областна администрация ще инициира среща между директори на училища от областта и работодатели в края на месец октомври. Целта на форума е да се изясни от какви кадри и специалисти има нужда бизнесът на Старозагорска област. Така училищните ръководители ще имат възможност да планират за следващата учебна година паралелки с какви специалности е целесъобразно да бъдат разкрити в техните училища, добави още Кръстева.

Заседанието се организира от Регионалния инспекторат по образование.