Областният управител посети Старозагорските бани
Областният управител посети Старозагорските бани / Dariknews.bg, архив

Областният управител Живка Аладжова посети курортното селище Старозагорски бани с цел уточняване параметрите на терени - държавна собственост в кадастралната карта. Посещението бе свързано и с проект на Общински съвет-Стара Загора за подробен устройствен план, включващ план за регулация и застрояване и касаещ и парк „Дъбова гора".

Сред темите на обсъждане бяха плътността на застрояване, допустимите зелени площи, прилагането на закона за устройство на територията в курортните селища и др. Старозагорските бани са със статут на курортно селище от 1967 година.

Принципност и законосъобразност са двата стълба, на които Областна администрация ще изготви становището си за проекта на подробния устройствен план, подчерта Живка Аладжова по време на срещите си в Старозагорски бани.

Тя бе категорична, че е важно становищата, които касаят предприемачите и институциите, да са в унисон с програмата на правителството, за да създават благоприятни условия за развитието на бизнеса и туризма. „Заедно с това застроителните решения трябва да се взимат отговорно и балансирано с оглед опазване на парковата територия", сподели Аладжова.