Няма кандидат-купувачи за ресторант „Аязмото”
Няма кандидат-купувачи за ресторант „Аязмото” / Фейсбук - Димитър Желев

Нито един кандидат не се яви на обявения търг за продажбата на ресторант „Аязмото". Тази сутрин в 9 часа трябваше да бъдат отворени офертите за имота със застроена площ 832 кв.м.

Частен съдебен изпълнител продава ресторанта, чиято началната цена е 685 хил. лева. Сградата на бившия ресторант „Аязмото", който се намира в парк „М.М.Кусев", е собственост на ипотекарния длъжник „СК АЯЗМОТО" АД, представлявано от Стойчо Кълвачев. Публичната продажба се предприема за удовлетворяване на вземането на „Креди Агрикол България" ЕАД - София.

Имотът ще бъде обявен отново за продажба, но с 20% по-ниска цена. Ако и след месец няма кандидати съдия-изпълнител ще определи новата цена.

Стойчо Кълвачев стана собственик на ресторант "Аязмото" чрез РМД приватизация, като първоначалното му намерение бе да построи резиденция. Преди 11 години ресторантът беше полуразрушен, а оттогава районът е обграден с високи ламарини. Нееднократно община Стара Загора е правила през годините опити да придобие терена, но бизнесменът е искал замени с други апетитни имоти в центъра на града или непосилно високи суми.