Няма да има диспут Стоянова- Самарски
Няма да има диспут Стоянова- Самарски / netinfo

Кандидатката за кмет на Казанлък от ГЕРБ Галина Стоянова отказа поканата за диспут на своя опонент за балотажа- кандидатът на БСП - Васил Самарски. Поканата бе отправена в сряда и до днес преди обед се очакваше отговор от Стоянова.

В мотивите си за отказа тя посочва, че „поканата е ненавременна и че не може да отложи срещите си, планирани до края на седмицата". Според Стоянова, „такъв дебат е можел да се случи по-рано, но вече е очевидно, че гражданите са направили своята преценка- - и на посланията, и на програмите, и на качествата на кандидатите, което личи ясно от вота им".В отговора си до Самарски Галина Стоянова казва също, че „ ще се постарае да не приема лично обидното отношение и неверните твърдения от страна на Самарски, направени на пресконференция" и го приканва „да уважава вота на хората".


В отговор на отказа на Стоянова, от Предизборния щаб на Васил Самарски също бе разпространено Открито писмо, в което отказът на Стоянова се определя като „самодоволно и високомерно отношение". „Още от самото начало на кампанията бяха ясни личните възможности на Галина Стоянова да излиза в публичното пространство само с общи приказки, а не с конкретни ангажименти за развитието на община Казанлък. Това потвърдиха и хора от ГЕРБ, които са наясно, че Стоянова разчита повече на външна подкрепа, отколкото на самата себе си.
Точно заради страха си и липсата на ясна визия за общината, тя с витиевато формулирани причини не се реши на публично съревнование с Васил Самарски", пишат от щаба му и уточняват, че на 23-ти октомври
Стоянова е „разчитала на нещо друго - на скрито оръжие, действащо в национален мащаб, а именно - на манипулирането и подмяната на вота."


В отговора на Самарски се призовават гражданите да гласуват в неделя, тъй като „изборът няма да между леви и десни, а между истината и измамата, между това - дали да останем свободни хора или да оставим цялата власт да попадне в ръцете на един единствен човек, в ръцете на новия тоталитаризъм," както пише в отвореното си писмо кандидатът за президент Ивайло Калфин.