Ново оборудване позволява на Стара Загора домакинство на големи лекоатлетически първенства
Ново оборудване позволява на Стара Загора домакинство на големи лекоатлетически първенства / Община Стара Загора

Стадион Берое в Стара Загора вече разполага с оборудване за провеждане на големи първенства по лека атлетика, съобщиха от Спортен клуб по лека атлетика Берое.

На стадиона под Аязмото беше доставено част от оборудването, собственост на клуба, което включва - 120 препятствия, брандирани с името на тима и местния стадион, 16 стартови блокчета, стойки , летви и метър за скок височина, копия и всичко, от което се нуждаят състезатели и треньори. Оборудването се доставя от Германия, с помощта на Българската федерация по лека атлетика, Министерството на младежта и спорта и спонсори.

БФЛА ще закупи и предостави за ползване на СКЛА Берое, клетка за чук и диск, скочище за овчарски скок и препяствия за стипълчейз.

Стадион „Берое" ще бъде домакин на Европейско отборно първенство по лека атлетика, втора лига, на 20 и 21 юни.Това оборудване ще позволи на Стара Загора, при провеждането за втори път тази година на възстановения Международен турнир „Самарско знаме", да го направи още по-атрактивен, с повече дисциплини. Той ще се проведе на 18-ти юли от 18.00 ч. на стадион Берое.