Новият ВиК шеф: В понеделник съм на работа
Новият ВиК шеф: В понеделник съм на работа / netinfo

Новият шеф на ВиК -ЕООД Стара Загора Радостин Миланов ще поеме поста в понеделник-29-ти юли, каза за самият той пред Дарик. Миланов бе на събора на социалистите на връх Бузлуджа, заедно с народния представител от БСП Атанас Пъдев.

Имам заповед от министър Десислава Терзиева още от вторник, 23-ти юли и съответно трудов договор от същия ден, от 13 часа, но изчаках промените да бъдат вписани и по надлежния ред в съответните регистри и агенции. Така Миланов обясни мълчанието на институциите три дни, в които напрежението от това дали има нов шеф или не ВиК Стара Загора растеше.

Той заяви, че в понеделник ще бъде на работа, както и че няма никакво намерение да прилага „принципа на метлата". Напротив, за качествените и отговорни хора ще има работа, допълни той.

Новият ВиК шеф е 49-годишен, настоящ общински съветник от местна коалиция „БСП - ЗС „Ал.Стамболийски" в мандат 2011-2015 в Община Павел баня. Преди това, два мандата е бил общински съветник от ДПС в Павел баня.

До преди няколко дни името на Радостин Миланов фигурираше в Търговския регистър като съдружник в строителната фирма "Мултистройгруп" ООД - Бургас. Участието му в нея вече е заличено, тъй като в началото на миналата седмица Миланов е прехвърлил дяловете си от ООД-то на брат си Владилен Миланов.

Несъгласни с предстоящата рокада, в петък в Стара Загора близо 300 души излязоха на протест пред Областната управа, в подкрепа на сегашиня шеф на Водното дружество Румен Райков.